ASBESTI

Asbestia koskeva työsuojelulainsäädäntö uudistui 1.1.2016 ja tämän myötä astui voimaan uusi asbestilaki ja -asetus. Tausta lainsäädännölle on EU:n direktiivissä, sekä kansainvälisen työjärjestön yleissopimuksessa.

Lain tarkoituksena on turvata niin asukkaiden kuin asbestin parissa työskentelevien turvallisuutta entistä paremmin. Lakimuutoksella on vaikutuksia taloyhtiöissä tehtäviin remontteihin.

Asbestin käyttö alkoi 1930-luvulla ja sitä on käytetty rakentamisessa vielä 1980-luvullakin. Asbestipitoisten rakennusmateriaalien valmistus ja maahantuonti kiellettiin vuoden 1993 alusta ja myyminen ja käyttöönotto 1994 alusta.

Lain muutoksen myötä kaikissa ennen 1994 valmistuneiden rakennusten rakennusurakoiden yhteydessä on teetettävä asbestikartoitus. Asbestikartoituksessa selvitetään kaikkien remontoitavien rakennusosien asbestipitoisuudet. Kartoitus tehdään pääsääntöisesti ottamalla näyte rakenteista.

Meiltä saat remontin yhteydessä asbestitutkimuksen hintaan 299,00 eur (sis alv 24%). Tällöin voit olla varma, että saat remontin toteutuksen nykymääräysten mukaisesti. Mahdollisten asbestimateriaalien purku on toteutettavissa kauttamme kiinteään hintaan.

VALVONTA

Nykyisen asunto-osakeyhtiölain mukaan kaikissa remonteissa täytyy olla valvoja. Valvojan tehtäviin kuuluu purku-, vesieristys- ja lopputarkastus. Omakotitaloissa kylpyhuoneremonttien yhteydessä suosittelemme vähintään vesieristystarkastuksen ottamista ja siitä tarkastuspöytäkirjan tekemistä.

Meillä valvonta sisältyy aina kokonaishintaan, mikäli asiakkaalla tai taloyhtiöllä ei ole tarjota omaa valvojaa. Meillä kylpyhuoneremontin valvonnan suorittaa AINA TÄYSIN ULKOPUOLINEN TAHO, mm. Raksystems tai Rakmaster Oy. Tällöin voitte olla varmoja, että tarkastus on täysin puolueeton ja suoritetaan hyvää rakennustapaa noudattaen. Asentajillamme on VTT:n vesieristesertifikaatti.

Valvonnan hintoja kauttamme

Valvontakokonaisuus 1 (vesieristetarkastus) 338,00 eur

Valvontakokonaisuus 2 (purkukatselmus ja vesieristetarkastus) 525,00 eur

Valvontakokonaisuus 3 (purkukatselmus, vesieristetarkastus sekä loppukatselmus) 726,00 eur

KUIVAUS

Mikäli tilaa purettaessa havaitaan kosteutta, tai on suuri epäilys olemassa olevasta kosteudesta, on kauttamme mahdollista saada kuivaus.

Kuivauksen laajuus selviää yleensä purkukatselmuksen yhteydessä. Kun havaittu kosteus on tullut suihkutteluvesistä, on tällöin pintakuivaus yleisin kuivausmenetelmä. Pintakuivausta käytetään märkätilojen suihkunurkissa. Tällöin laite tai vesieriste on pettänyt ja kastellut rakennetta pinnoitteen alla. Pinnoite ja mahdolliset liimat sekä tasoitteet poistetaan meidän toimesta, jonka jälkeen asennetaan (WD-kuivaus) koneellinen levykuivaus. Pintakuivaukset ovat pääosin lyhytaikaisia, 1-3 viikon kestoisia, jonka jälkeen me jatkamme urakkaa.

Rakennekuivaus imu- tai puhallusturbiineilla tulee kysymykseen useimmin lattiarakenteessa olleen pitkäaikaisen putkivuodon seurauksena. Tällöin betonilaatan läpi porataan 16 – 32 mm reikiä joiden kautta letkustoja apuna käyttäen kierrätetään kuivailmaa. Menetelmällä pystytään useimmissa tapauksissa kuivaamaan eristeet ja betonilaatta sille tasolle ettei purkutöitä laajemmin tarvita. Menetelmää voidaan käyttää myös puurakenteiden yhteydessä. Turbiinikuivaus vaatii normaalisti useamman viikon toiminta-ajan, jotta tulos on tyydyttävä. Mikäli rakenne on liian tiivis, eikä kuivailmaa saada siellä liikkumaan, joudutaan rakenne avaamaan.

RAKENNESUUNNITTELU & LUPA-ASIAT

Vaativimmissa kohteissa kylpyhuone- ja saunaremontin yhteydessä on kauttamme mahdollista saada myös rakenne- ja LVIS-suunnittelupalvelut

  • Rakennesuunnittelu: pohjapiirustus, asemapiirustus, havainnekuva muutoksesta, detaljipiirustukset, leikkaukset, rakennetyypit.
  • Putkisuunnitelma: tuloputkiston, viemärien ja mahdollisen lämmityksen kuvat toteutusalueella
  • Ilmastointisuunnittelu: Ilmastoinnin kuva toteutusalueella, hormikatselmusraportti tarvittaessa
  • Pääsuunnittelija, vastaava mestari, KVV-työnjohtaja (putki, ilma)
  • Rakennuslupa/-lausuntoasiakirjojen täyttäminen ja toimittaminen täydellisenä rakennusvalvontaan, yhteydet taloyhtiöön (valtakirjan hankkiminen), rakennusvalvonnan kutsuminen tarkastuksiin tarpeen mukaan.
  • Tilaaja vastaa viranomaismaksuista.

VARAA ILMAINEN MITTAKÄYNTI OHEISELLA LOMAKKEELLA  

Teemme työt aina viimeisen päälle - Markku Manninen
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Nemo Kylpyhuoneremontit Oy on erikoistunut kylpy- ja kodinhoitohuoneiden sekä WC- ja saunatilojen remontointiin Avaimet käteen -periaatteella Uudenmaan alueella. Arvostamme viimeisteltyä työn jälkeä sekä sujuvaa kommunikointia asiakkaalle.

Vantaa Tammisto
Tammiston Kauppatie 18, Vantaa
Ma–To 10–18
Pe Avoinna sopimuksen mukaan
La-Su suljettu
Puh. 010 583 7720
info@nemokylpyhuone.fi

Tutustu remonttikohteisiimme

AAA-logo
Luotettava kumppani